Rovinj

rovinjnova slika1

Na zapadnoj obali Istarskog poluotoka, ispod limskoga kanala smjestio se grad Rovinj; jedan od najromantičnijih i najljepših turističkih odredišta  u Hrvatskoj s bogatom prirodnom i kulturnom baštinom. Od prirodnih ljepota ističe se park šuma Zlatni rt te bogatstvo otočića kojim obiluje rovinjski arhipelag.

Grad Rovinj poznat je i po bogatoj ribarskoj tradiciji te brodici batani koja je postala svojevrsni simbol rovinjskih ribara.

Od kulturne baštine Rovinja nezaobilazan je stari grad čije uske kamene uličice vraćaju prolaznike u neko prošlo davno zaboravljeno vrijeme. Na najvišoj točki stare gradske jezgre smjestila se barokna crkva sv.Eufemije zaštitnice grada.  

Panorama Rovinja nezamisliva je bez visokog zvonika na čijem vrhu je bakreni kip sv.Eufemije , a sa čijeg vrha se pruža prekrasan pogled na cijeli rovinjski arhipelag.

Prekrasna priroda, razne sportske aktivnosti, uređene biciklističke staze te bogata gastronomska ponuda omogućuju svakom gostu koji posjeti Rovinj nezaboravnu uspomenu za pamćenje.